احداث یک مجتمع با محوریت زیتون در شمال کشور، صنعت زیتون هویت دار می شود
عضو مجمع شورای ملی زیتون با بیان اینکه صنعت زیتون هویت ندارد گفت:
احداث مجتمعی در شمال کشور برای عرضه مستقیم محصولات تحت عنوان برند از اقداماتی است
که برای هویت بخشیدن به زیتون در دستور کار داریم
بازار؛ گروه کشاورزی: بر کسی پوشیده نیست که زیتون و روغن زیتون برای سلامت جامعه نقش حیاتی دارد با این وجود به گفته فعالان بخش، صنعت زیتون از بی هویت بودن رنج می برد. این در حالی است که به گفته فعالان این بخش برندسازی اولین گام برای هویت بخشیدن به این محصول است به خصوص اینکه در حال حاضر ۸۰ درصد زیتون کشور به صورت فله عرضه می شود.
فعالیت افراد واجد شرایط تحت عنوان برند؛ به زودی
جواد عباسی، عضو مجمع شورای ملی زیتون ایران و نایب رئیس انجمن زیتون زنجان در این خصوص در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: اگر بخواهیم ارزش افزوده ۹ درصدی برای دولت داشته باشیم، پاسخگوی بخش های مالیاتی باشیم و همچنین ارزش افزوده برای بخش خصوصی را داشته باشیم، قرار شده است برای واجدین شرایط و به افرادی که می خواهند تحت عنوان برند به صورت مستقیم محصول خود را عرضه کنند مجمتعی را در شمال کشور ایجاد کنیم که بتوانند به صورت مستقیم محصول خود را عرضه کنند.
عباسی با بیان اینکه با این اقدام دولت ارزش افزوده خود را می گیرد و اشتغالزایی چشمگیری هم در صنعت زیتون رقم خواهد خورد، افزود: مزایای دیگر بحث این است که به صنعت زیتون هویت می دهیم به خصوص اینکه الان صنعت زیتون به صورت بی هویت فعالیت می کند؛ یعنی وقتی مصرف کننده روغن زیتون فله ای خریداری می کند اطمینان ندارد که روغن در چه سطحی است و کیفیت آن چقدر است. این کار در واقع صنعت زیتون را هویت می دهد و در کنار آن واسطه ها هم حذف می شوند، دقیقا مانند اتفاقی که در کشورهای توسعه یافته رخ می دهد و مشتریان مستقیما با خود تولیدکنندگان ارتباط می گیرند.
سودی که نصیب بازاریاب ها می شود و بر قیمت نهایی تاثیر می گذارد
وی ادامه داد: نکته قابل تامل اینکه وقتی محصول تولید و بسته بندی می شود روی آن نامی درج می شود که معرف آن تولیدکننده و به اصطلاح برند او است، اما واحد تولیدی که محصول را آماده می کند محصول را به یک بازاریاب می دهد و بازاریاب در این میان ۳۵ تا ۴۰ درصد مازاد بر قیمت تمام شده به عنوان کمیسیون و حق الزحمه تحمیل کرده و این محصول را به مصرف کنندگان، فروشگاه های زنجیره ای و خوار بارفروشان توزیع می کند. این اعداد و ارقام قائدتا در قیمت محصول تاثیر می گذارند.
این مقام صنفی همچنین در خصوص دیگر اثرات مثبتی که احداث این مجتمع با محوریت زیتون در بازار می گذارد، گفت: در دنیا بحث زیتون به عنوان یک صنعت شناخته می شود به این دلیل که سلامت محور است و همانطور که می دانید زیتون و روغن زیتون تنها غذایی است که دارو محسوب می شود و تنها دارویی است که غذا محسوب می شود، لذا این اقدام می تواند افزایش سرانه مصرف روغن زیتون را در ایران بالا ببرد.
بهره برداری از مجتمع زیتون شمال تا ۳ سال آینده
عباسی افزود: ضمن اینکه ما از طریق مجامع بین المللی از جمله سازمان فائو تحت فشار هستیم و اعلام می کنند که سرانه مصرف روغن زیتون در ایران ۲۲۰ گرم است و در مقایسه با سرانه مصرف جهانی که ۵۵۰ گرم است بسیار کم است! لذا با توجه به اینکه عضو شورای جهانی زیتون هستیم از این باب تذکر دریافت می کنیم و این اقدام می تواند ضمن دفع آن تذکرات، کار جدیدی مصادیق کشورهای توسعه یافته مثل اسپانیا و ایتالیا و یونان باشد.
وی ادامه داد: البته این مجتمع در حقیقت فاز دوم است و فاز اول در کیلومتر ۲۲ زنجان در سال ۱۴۰۰احداث شده و تقربیا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به زودی به بهره برداری می رسد. با این وجود احداث مجتمع جدید به زودی آغاز خواهد شد و یک چشم انداز ۳ ساله برای راه اندازی و به بهره برداری رسیدن آن در نظر گفته ایم.
دومین جلسه هیات مدیره انجمن زیتون استان زنجان مورخه 1403/1/25 در محل دفتر انجمن زیتون با هدف شناسایی مشکلات و مسائل مرتبط با صنعت زیتون و جمع بندی آنها جهت ارائه در جلسه اقتصاد مقاومتی استان در سر فصل های ذیل گردآوری شده است
1- پیگیری در جهت جلوگیری از قلع و قمع استخرهایی که در حریم منابع طبیعی احداث شده اند
2- پیگیری مسئله چاه بحران برای روستاهای فاقد پمپاژ از رودخانه قزل اوزن در شهرستان طارم
3- دعوت از کلیه فعالین صنعت زیتون نسبت به عضویت در انجمن زیتون و تمدید عضویت
چهار آذر بعنوان روز زیتون در تقویم کشور ثبت گردید
پیگیری نزدیک به یک دهه برای ثبت روز زیتون در تقویم جمهوری اسلامی ایران جواب داد.
این تصمیم بنا به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال آینده در راستای آیین شکر گزاری برداشت زیتون در تقویم جمهوری اسلامی ایران بنام روز زیتون ثبت گردید.
مراتب قدر دانی خود را از شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاونت محترم باغبانی، دفتر زیتون و سایر ارگان های مرتبط اعلام می نمایم.
ادامه مطلب: چهار آذر بعنوان روز زیتون در تقویم کشور ثبت گردید
دیدار آقای غدیرا، مدیر اجرائی شورای بین المللی زیتون با رئیس شورای ملی زیتون ایران در محل دفتر شورای ملی زیتون ایران،روز شنبه 24 تیرماه 1402
در این جلسه که آقایان سیکائوی مدیر دفتر فنی و محیط زیست و آقای آندونی رولانو مدیر روابط امور بین الملل شورای مذکور و همچنین آقای دکتر میر عرب رضی مجری طرح زیتون حضور داشتند.
اقای عباسی ضمنخوش آمدگویی به مهمانان
در مورد روابط آینده شورای ملی زیتون ایران با شورای بین المللی زیتون و همچنین ساختار و وظایف شورای ملی زیتون ایران توضیح دادند و سه بسته پیشنهادی ارائه گردید.
-بنا به پیشنهاد شورای ملی زیتون ایران جلسه مشورتی روسای شوراهای ملی زیتون کشورهای زیتون خیز با مدیر اجرایی شورای بین المللی زیتون تشکیل گردد.
-اعزام یک اکیپ از محققین از شورای بین المللی زیتون درمورد آموزش بهره برداران با عنوان نحوه کنترل و مبارزه با بیماری های مهم زیتون از جمله لکه طاووسی و ورتیسیلیوم و گال باکتریایی به ایران اعزام شوند.
-اعلام آمادگی برای برگزاری کمیته مشورتی شورای بین امللی زیتون به میزبانی ایران در سال 2024 با مشارکت بخش خصوصی
در ادامه آقای دکتر غدیرا مدیر اجرائی شورای بین المللی زیتون به ایراد سخنانی به شرح ذیل پرداخت:
ادامه مطلب: دیدار ریاست شورای جهانی زیتون با رئیس شورای ملی زیتون ایران
جناب آقای مصطفی چراغی بازرس محترم انجمن زیتون استان زنجان، تولید و کارآفرینی در این شرایط اقتصادی بزرگترین کمک به کشور محسوب میشود. لذاکسب مقام شرکت تعاونی برتر استانی درسال جاری توسط شرکت پدیده طلایی طارم ( طارومیس) به مدیر عاملی حضرتعالی تبریک عرض می نماییم.
قیمت کلزا ۲۲۰۰درصد از سال ۱۳۹۲تاکنون افزایش داشته و افزایش تولید صفر بوده است
اجرایی سیاست های غلط در کشور باعث ضربه به اقتصاد کشور شده است بطوری از سال ۱۳۹۲تاکنونهزاران میلیارد اعتبار جهت تولید گلزا در کشور باهدف تولید روغن اختصاص داده شده است و قیمت کلزا بصورت دستوری از سال ۱۳۹۲تاکنون ۲۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده اما افزایش تولید ان صفر بوده است.
زیتون از سال ۱۳۹۲ تاکنون ممنوعیت توسعه اعمال شده تقریبا دولت تمامی بسته های حمایتی خود را از زیتون برداشته است اما تولید روغن زیتون در کشور حدود ۸۰۰درصد افزایش دارد ایا دلیل عدم توجه دولت به افزایش توسعه زیتون با توجه مقاومت این محصول به بی ابی چیست ؟ ایا کشور های توسعه یافته اروپایی چرا همچنان با وجود بحران اب به توسعه زیتون با روش های جدید رو ادامه میدهند ؟ ایا کارشناسان انها در حوزه زیتون اگاهی کمتری نسبت به کارشناسان ومدیران ما دارند ؟ایا توسعه کشت برنج و هندوانه در پیک پرمصرف اب و ممنوعیت کشت زیتون در ایران را می توان مدیریت بحران تلقی کرد؟
پاسخ شرایط فعلی کشور در حوزه اقتصادی بیانگر جواب این سوالات است
به گزارش روابط عمومی شورای ملی زیتون ایران، طی هماهنگی های بعمل آمده شورای ملی زیتون ایران تیمی متشکل از باغداران، زیتونکاران، صنایع تبدیلی و ... به نمایشگاه زیتون واقع در شهر ازمیر ترکیه عازم سفر شدند.
آقای مهدی عباسی، رئیس شورای ملی زیتون ایران در این رابطه بیان داشت: جلسه ای در روز 5 ام خرداد ماه 1401 برگزار شد که به گامی مهم در طول تاریخ صنعت زیتون تبدیل خواهد شد.
وی افزود: جناب آقای دکتر آریان، رئیس انجمن همکاری های اژه ترکیه و ایران هستند که در این امر مهم با شورای ملی زیتون ایران همراه و همدل شدند، از الطاف ایشان این بود که در این سفر ترتیبی اتخاذ کردند تا هیئت اعزامی شورای ملی زیتون ایران و فعالان صنعت زیتون ایران بتوانند با همتایان ترکیه ای خود ملاقاتی بصورت جلسات B To B داشته باشند.
عباسی اذعان داشت: هدف از برگزاری این جلسه بهبود روابط مشترک دو کشور ترکیه و ایران در بخش خصوصی در حوزه زیتون و همچنین هماهنگی ها با طرفین ترکیه ای و اتخاذ ترتیبی جهت برگزاری ملاقات های حضوری بود، همچنین در این نشست ها و جلسات شورای ملی زیتون ایران بعنوان نماینده بخش خصوصی توانست با همتای ترکی خود (شورای ملی زیتون ترکیه) تفاهمنامه ای جهت تبادلات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به تصویب برساند.
وی تصریح کرد: مقدماتی برای عقد 2 تفاهمنامه دیگر بین بخش خصوص ایران و مراکز خصوصی موجود در این حوزه در ترکیه صورت خواهد گرفت.
در این سفر تجاری ۱۶ نفر از فعالین زیتون کشور ریاست شورای ملی زیتون را همراهی مینمایند.
زیتون یکی از شاخصترین درختان میوه در مناطق مدیترانهای است.
در تابستانهای مناطق مدیترانهای، درخت زیتون معمولا در معرض تابش زیاد آفتاب و دمای بالای محیط توام با کمبود بالای فشار بخار و محدودیت دسترسی به آب قرار میگیرد.
زیتون یکی از درختان چوبی همیشه سبز با درجه بالای تحمل به خشکی و مناسب مناطقی است که آب محدودی در دسترس است.
توانایی زیتون به سازگاری با محدودیت آب شامل تغییراتی در سطح برگ، توام با تغییرات بیوشیمیایی، سازگاری مورفولوژیکی و تغییرات فیزیولوژیکی است.
درختان زیتون قابلیت رشد در خاکهای فقیر از مواد غذایی اما دارای زهکشی خوب را نیز دارند، همچنین به آفتاب کامل در طول تابستان و مقدار جزئی سرما در طول زمستان برای تمایزیابی جوانه گل و تشکیل میوه دارند.
زیتون نباید در مناطقی که دما در زمستان به کمتر از ۵- درجه می رسد کشت شود. به دلیل اینکه دماهای خیلی پایین را تحمل نمیکند و در اثر یخبندانهای زمستان یا اوایل بهار آسیب شدیدی میبیند.
بادهای گرم و خشک بویژه در طول دورههای گلدهی و تشکیل میوه میتواند به زیتون آسیب برساند، بارانهای سنگین در طول این دورهها موجب شسته شدن دانههای گرده از گلها شده و کاهش تشکیل میوه را به دنبال دارد.