/پايان دوره مقدماتى بين المللى ارزيابى روغن زيتون/
دوره مقدماتی بصورت بين المللى «ارزیابی حسی روغن زیتون» در طارم زنجان برگزار شد.
با توجه به اینکه روغن زیتون، به لحاظ کیفیت، برترین روغن بین روغن های نباتی به شمار می رود، جهت تشخیص شاخص های کیفی این روغن، میتوان علاوه بر بهره گیری از تست های تجزیه و شیمیایی، ارزیابی حسی نیز انجام داد.
به این صورت که افراد در گروه های هشت نفره، خصوصیات کیفی روغن زیتون از جمله بو، رنگ و طعم را مورد ارزیابی قرار میدهند و در مجموع بر اساس معدل نمرات به دست آمده، کیفیت روغن را ارزیابی میکنند.
در همین راستا، شورای ملی زیتون ایران و انجمن زیتون استان زنجان و با بهره گیری از حضور اساتید داخلی و خارجی، دوره آموزشی مذکور را طی شش روزاز١٤٠/٨/٢٩تا١٤٠٠/٩/٤ با80 نفر شركت كننده گان از فعالان سراسر كشور (استانهاى زنجان ،گيلان ،قزوين ،مشهد،فارس،گلستان،كرمانشاه،اردبيل وتهران )برگزار کرد.
پرفسور پلاسیدو پاسکوآل مورالس، همچنین آقای مهندس جهانگیر عرب مشاور فنى شوراى ملى زيتون ايران ، خانم مهندس سمیه عرب نايب رئيس انجمن زيتون استان گلستان ،خانم دکتر زهرا یوسفی مشاور اموزش شورا و آقای مهندس سعید کشاورز اساتید این دوره به شمار می روند.
در واقع این دوره طی سه مرحله مقدماتی، متوسطه و نهایی برگزار می شود و افراد در پایان هر دوره مورد ارزیابی قرار میگیرند. همچنین افرادی که به مرحله نهایی راه پیدا میکنند گواهی نامه بین المللی دریافت میکنند ازمايشگاه ارزيابى حسى بين المللى روغن زيتون كه موافقت ان از شوراى جهانى زيتون (ioc)اخذ شده ودر پايان دوره نهايى در طارم زنجان راه اندازى و افراد داراى گواهينامه فعاليت خودشان را در اين ازمايشگاه شروع خواهند كرد.