
<تحلیل بازار زیتون ایران در سال۱۴۰۱>
بازار زیتون در دنیا از مبحث عرضه و تقاضا برای کشورهای تولید کننده درجهان تبعیت میکند که متاسفانه کشورمان به دلیل تحریم های ظالمانه در حوزه های صادرات محصولات و واردات تکنولوژی از بازارهای جهانی باز مانده است بطوری که در صورت صادرات به کشورهای هدف و قبول ریسک تحریم و کم کردن هزینه ریسک و در برگشت ارز به دلیل تحریم بانک ها می بایست از طریق صرافی صورت گیرد که این مشمول هزینه حدود ۱۵ درصدی کارمزد است.
در انتقال تکنولوژی همیشه با محدودیت شدید مواج هستیم که این باعث افزایش قیمت تمام شده در محصول زیتون میشود
و ضمن اینکه در کشورهای توسعه یافته درحوزه زیتون حاکمیت ان کشورها بصورت میانگین ۳۰ درصد بهای روغن زیتون را یارانه برای تولیدکنندگان پرداخت می کنند.
گاهی اوقات با اعتراض برخی از افراد که چرا قیمت زیتون و روغن زیتون در کشور از بازار جهانی تبعیت نمیکند پاسخ ان در پاراگراف بالا گزارش شد.
با توجه به گلدهی زیتون و (در صورت پایدار بودن شرایط جوی) پیش بینی حدود ۲۵۰ درصد افزایش تولید در کشور، ساماندهی بازار و تعریف زیر ساخت عرضه و تقاضا کار مشکلی خواهد بود که نیازمند اقدامات جدی برای تقویت زیر ساخت عرضه وتقاضا است در صورت تقویت زیرساخت های صادراتی و اعمال محدودیت در برخی حوزه ها می توان از این نعمت خدادادی در این شرایط اقتصادی به نحوه احسن برای بقای صنعت زیتون وتقویت این صنعت انجام دادکه در این شرایط مناسب قیمت میوه خام حدود ۳۰هزار تا ۴۰هزار تومان پیش بینی میشود ودر صورت عدم انسجام و همکاری قیمت پایین تر از ۱۰هزار تا ۲۰هزارتومان پیش بینی میشود.
لذا توصیه میشود برای اعمال تدبیر مناسب ،اجرای قرار داد اجتماعی یکی از ملزمات پیشبرد مدیریت بازار این صنعت خواهدبود که امیدوارم با پیوستن فعالین به قرار داد اجتماعی ، شورای ملی زیتون ایران مثل سالهای قبل در حوزه بازار به تکالیف خود عمل نماید تا شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این صنعت باشیم.
#شورای ملی زیتون_ایران
#انجمن زيتون استان_زنجان
#قرارداد_اجتماعی
#زیتون
#بازار
#قیمت_جهانی
#همایش_زیتون
#طارم#گیلان#رودبار#قزوین#سمنان#گلستان#فارس#کرمانشاه#گلدهی زیتون #عرضه تقاضا