FA EN

  • سایت انجمن زیتون استان زنجان
    سایت انجمن زیتون استان زنجان
  • کلیه امورات مربوط به زیتون
    کلیه امورات مربوط به زیتون
  • ساماندهی تولید،تجارت و مصرف
    ساماندهی تولید،تجارت و مصرف

/مروری بر رخدادهای روز جهانی زیتون/

/مروری بر رخدادهای روز جهانی زیتون/
 
رمز ارزهای دیجیتال در صورت سرمايه گذارى در صنعت زيتون آینده ی صنعت زیتون کشور را شگفت انگیز میکند
 
مهدی عباسی، رییس شورای ملی زیتون ایران در سخنرانى روز ٥اذر به مناسبت روز جهانى زيتون در محل سالن اجتماعات نمايشگاههاى بين المللى تهران 
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد(یونسکو)، 26 نوامبر را «روز جهانی زیتون» نام گذاری کرده است و بر همین اساس، هر سال کشورهای تولیدکننده زیتون که عضو شورای جهانی زیتون نیز به شمار می روند، در روز 26 نوامبر دستاوردهای شاخص خود را عرضه میکنند.
 
از جمله این دستاوردها در ایران میتوان به ظهور ردپای رمزارزهای دیجیتال در صنعت زیتون اشاره کرد. در واقع آنچه امسال شاخص تر از سایر برنامه ها به نظر می‌رسد، ترسیم چشم اندازی روشن و شفاف از حضور و رشد رمز ارزهای دیجیتال در صنعت تولید زیتون و تاثیر شگرف آن در رشد این صنعت طی سال های آتی است.
 
/قدمت زیتون در ایران به سه هزار سال میرسد!/
عباسی می گوید: در خصوص زیتونی که دستاورد باغ های ایرانی است، شکی نیست که این محصول در سراسر جهان با نام «زیتون خوش طعم ایرانی» شناخته شده است و ایران میتواند در حوزه صادرات نهال زیتون، با همتایان خارجی خود و در سطح جهانی رقابت کند. همچنین قدمت این طلای سبز در ارتفاعات رودبار و طارم زنجان به تایید کارشناسان مراکز تحقیقاتی رسیده است و میتوان گفت چنین کیفیتی ریشه در قدمت 3000 ساله زیتون ایرانی دارد. 
 
در خصوص طرح «طوبی» که از سال 72 مطرح و اجرایی شد نیز علی رغم وجود نواقصی که قابل اغماض نیست، نتایج قابل قبول و مفیدی حاصل شده است. با این وجود، در ادامه نیازمند طرحی هستیم که این نواقص را ریشه یابی کرده و اينده زيتون رو در قالب طرح و با تسهيل مشكلات مصرف روغن زيتون را در كشور با ساير روغن هاى خوراكى جايگزين كنيم 
 
در واقع بر اساس این طرح مقرر شد که اراضی زیر کشت زیتون افزایش یابد ولی هنوز بسیاری از باغ های زیتون در سراسر کشور، به بازدهی کمی و کیفی مطلوب خود دست نیافته اندو كشت برنج در استانهاى زيتون خيز توسعه يافته كه اين امر باعث رشد بيمارى در باغات شده وكاهش محصول محصل اين اقدام ضعف مديريتى گرديده است 
 
/سرمایه گزاران دولتی و خصوصی میتوانند آینده زیتون را متحول کنند/
 
عباسی ادامه میدهد: بدون شک، تحریم های موجود میتواند مانع بزرگی بر سر راه پیشرفت تکنولوژی به شمار آید. اما خوشبختانه ایران در مقایسه با سایر کشورها در وضعیت مطلوبی قرار دارد. كه نيازمند برنامه مدون براى توليد انبوه ماشين الات زيتون است در چنین شرایطی، قاطعانه میتوان گفت که اگر سرمایه گزاران دولتی و خصوصی دستگیر صنعت زیتون باشند و در همین راستا بتوانیم به تاسیسات ارزان قیمت دست بیابیم، آینده این صنعت متحول خواهد شد. 
 
شایان ذکر است که امسال، پنجم آذرماه مصادف با 26 نوامبر، برنامه های بزرگداشت روز جهانی زیتون در سالن همایش های نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد و متولیان این برنامه، «خانه سرباز صلح ایران» و «شرکت برگ زیتون» بودند. همچنین طی این روز، رمزارز «زیتون» رونمایی شد.

اخبار و اطلاعیه ها

نگاهی کوتاه بر درخت زیتون

زیتون که در زبان انگلیسی آن را با نام Olive  می شناسند 20 گونه متفاوت دارد و از درختان کوچکی از خانواده زیتونیان حاصل می شود.  زیتون از تیره گیاهان گلدار است. درخت زیتون همیشه سبز است و عمر زیادی دارد و می توان آن را دارای عمر جاویدان هم دانست زیرا با از بین رفتن ریشه آن، دوباره توسط پاجوش ها احیا می شود.

 

آب و هوای مناسب درخت زیتون:

درخت زیتون سازگاری خوبی با اقلیم های مدیترانه ای و شبه مدیترانه ای دارد. بهترین رشد درخت زیتون در مناطقی است که زمستان های معتدل و تابستان های گرم و خشک و طولانی دارند. گیاهان جوان تر زیتون تحمل کمتری نسبت به سرما و یخبندان دارند این درختان دمای منهای 9 درجه  را می توانند تحمل کنند که این میزان برای درختان بالغ منهای 12 درجه است.

 

خاک درخت زیتون:

خاک مناسب زیتون، خاک های قلیایی هستند. خاک های لومی شنی هم می توانند شرایط خوبی را برای رشد مطلوب زیتون فراهم کنند. عمیق بودن خاک هم تاثیر مثبتی بر رشد زیتون دارد.  زیتون به شوری خاک مقاومت متعادلی دارد (3 گرم در هر لیتر را تحمل می کند)

 

هرس و آبیاری درخت زیتون:

در چهار سال نخست شاخه های جانبی که اندازه ای کمتر از 90 سانتی متر دارند باید هرس شوند.  خاک مرطوب نگهداری می شود اما آبیاری بیش از حد می تواند به درخت آسیب برساند. درختان بالغ تحمل خشکی را دارند اما درختان جوانتر به آب و نور کافی نیاز دارند.

 

ازدیاد و تکثیر درخت زیتون:

خوابانیدن شاخه، پیوند زدن و قلمه زدن از جمله راه های تکثیر زیتون می باشند.

پیوند زدن زیتون مستلزم وجود نهال های بذری به عنوان پایه هستند، به این دلیل نوک هسته های زیتون را توسط جکش می شکنند تا آب و اکسیژن وارد بذر گردد. هسته ها پایان خرداد (در هوای آزاد) کاشته می شوند. بذر ها در شرایط گلخانه جوانه می زنند و در سال  بعد در فصل بهار به خزانه منتقل می شوند.  در سومین سال، با روش شکمی یا لوله ای این نهال ها که به اندازه کافی رشد کرده اند را پیوند می زنند.

روش مرسوم تری که برای ازدیاد زیتون استفاده می شود قلمه است. برای قلمه زدن، قلمه هایی با اندازه (قطر) 2-3 سانتی متر و طول 30-35 سانتی متر از شاخه های زیتون تهیه می کنند و در محل اصلی به طور مستقیم می کارند.

 

کاشت زیتون در خانه

کسانی که می خواهند زیتون را در خانه و آپارتمان خود داشته باشند، بایستی یک بالکن مناسب را برای این منظور آماده کنند. گلدان زیتون باید در محلی قرار گیرد که آفتابگیر باشد. برای کاشت زیتون در گلدان نیازی به زهکشی خاک و ریختن ماسه نیست  کافیست مقداری از خاک معمولی در گلدان ریخته شود. کود دهی وقتی لازم است که درخت شروع به رشد کرده باشد.

 

آفات و بیماری ها

گره زیتون: این بیماری علاوه بر زیتون شانکر درختان زبان گنجشک نیز هست، از علائم آن می توان به گالهایی که عمدتا در تمامی بافت ها و بخشهای گیاه از جمله دمبرگ ها و پهنک های برگ یافت می شوند اشاره کرد. این آفت ابتدا باعث فرو رفتگی می شود بعد از آن در فصل رشد درخت این فرو رفتگی ها تبدیل به گره و گال می شوند.  این گره ها به خاطر هیرپلازی ساقه های جوان یا نقاط رشد و قسمت های قطع شده ایجاد می شوند.

 

روش مبارزه :

برای کنترل گره زیتون باید درخت را برای نابود کردن اینوکولوم یا گره های روی درخت هرس کرد. همچنین بایستی در طول و قبل از فصل بارندگی با باکتری کش های مسی از درخت محافظت کرد. تنها ماده ای که میتواند گرزه زیتون را از آلوده شدن  محافظت کند. مدت زمان محافظت ترکیبات مسی کم است پس باید از آن به مدت مکرر استفاده کنید.

بررسی خواص و فواید زیتون برای سلامت بدن و درمان بیماری ها

بررسی خواص و فواید زیتون برای سلامت بدن و درمان بیماری ها

زیتون یکی از میوه های شناخته شده و مفید برای سلامتی است. با این حال، بیشتر مردم با فواید سلامتی زیتون های سبز آشنا هستند اما بیشتر آن ها هیچ نظری در مورد وجود زیتون های سیاه ندارند. اما آیا می دانید که زیتون های سبز و هم زیتون های سیاه از یک نوع هستند.
خواص زیتون
در این بخش از سلامت نمناک و در بحث پرطرفدار خواص خوردنی ها به خواص زیتون خواهیم پرداخت. مهم ترین سوال مطرح می شود چه چیزی زیتون ها را اینقدر متفاوت می سازد؟ خوب، همانطور که در بالا ذکر شد، زیتون های سیاه و هم زیتون های سبز از انواع مشابهی می آیند. تنها چیزی که آن ها را متفاوت می کند زمانی است که چیده می شوند زیتون های سبز قبل از رسیدن و یا خام انتخاب می شوند در حالی که زیتون های سیاه در حالی که می رسند انتخاب می شوند زیتون رسیده از رنگ سبز به سیاه تبدیل خواهد شد و به همین دلیل زیتون سیاه نامیده می شود.

واردات روغن زیتون، پومیس بزرگترین تهدید سلامت برای جامعه میباشد.

ادامه مطلب...

خطر ورشکستگی ۴۰ هزار بهره‌بردار به‌خاطر یک امضا!

ادامه مطلب...

روغن زیتون‌های وارداتی مصرف صنعتی دارند

ادامه مطلب...

تبلیغات

آدرس: ایران - استان زنجان - شهرستان طارم- شهر آب بر - مدیریت جهاد کشاورزی


تلفن : 5285-3282-024          فکس: 2492-3282-024       ایمیل: zn.olivesociety2019@gmail.com