FA EN

  • سایت انجمن زیتون استان زنجان
    سایت انجمن زیتون استان زنجان
  • کلیه امورات مربوط به زیتون
    کلیه امورات مربوط به زیتون
  • ساماندهی تولید،تجارت و مصرف
    ساماندهی تولید،تجارت و مصرف

نشست شورای ملی زیتون ایران و انجمن اژه همکاری های ترکیه

 

6bc3e395-b669-41f3-b0cc-8b614d1f9c9d.jpg

خلاصه نشست:
دراین نشست اقای عباسی ریاست شورای ملی زیتون ایران به تشریح صنعت زیتون ایران پرداخت و افزود:  زیتون در ایران قدمت ۳۰۰۰ساله داردودر بخش صنایع تبدیلی تعداد این واحدها در طی چهارساله گذشته حدود ۷۰۰درصد افزایش پیدا کرده واین نشان از توجیح پذیری این صنعت در کشور بوده است و محصولات تولیدی در داخل و بخشی از ان به قاره امریکا اروپا واسیا صادر میشود و بر این اساس در دنیا لغب زیتون خوش طعم ایرانی را به خود اختصاص داده است 
بدلیل ارتباط نزدیک اقتصادی ایران و روسیه قصد داریم باتوجه به اعمال تحریم های اروپا برعلیه روسیه که شامل زیتون و روغن زیتون از ایتالیا ،اسپانیا ،یونان و فرانسه میشود برای تامین نیاز داخلی روسیه صادرات زیتون را باهدف جبران کسری روسیه افزایش دهیم 
در این نشست اقای عباسی خاطرنشان کرد برای افزایش ارتباطات اقتصادی ایران و روسیه درحوزه زیتون می توان از ظرفیت های اتاق بازرگانی ایران ،اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه وهمچنین با استقرار دفتر شورا در روسیه پس از طرح درهیات رئیسه شورا ودر صورت موافقت اعضای هیات رئیسه و اخذ موافقت های لازم حاکمیتی اقدام کرد 
وهمچنین به نقش سازنده انجمن همکارهای اژه ترکیه وایران اشاره کرد که در طی سالهای اخیر همکارهای مشترکی برای تبادل دانش فنی و ماشین الات توسط این انجمن صورت گرفته است و در صادرات سایر محصولات به نقش باراندازی این انجمن از روسیه به سایر کشورهااشاره کرد
 
ریاست انجمن همکارهای اژه ترکیه وایران اقای دکتر اریان به همکارهای این انجمن باشورا ابراز خشنودی کرد و افزود ما از افزایش صادرات محصول زیتون از ایران به روسیه استقبال میکنیم و از تمام ظرفیت خود در نقش باراندازی در ترکیه استفاده خواهیم کردو پیشنهاد تداوم نشست های مشترک جهت صادرات محصولات زیتون به روسیه وسایر کشورها را مطرح کرد 
ریاست اتاق بازرگانی اورال روسیه جناب اقای نیکولات از این فرصت پیش امد ابراز خشنودی نمودند از اینکه شورای ملی زیتون ایران و انجمن همکارهای اژه ترکیه وایران در افزایش صادرات با هدف تامین مواد غذایی وجبران تحریم ها،قدردانی نمود و افزود دولت روسیه هم متقابلا واردات محصولات زیتون از اروپا را ممنوع اعلام کرد است 
اقای نیکولات دراین نشست به بازار وسیع مصرف روسیه اشاره کرد که می تواند کل حجم زیتون تولیدی ایران را جذب نماید 
ودر پایان باتوافق هرسه طرف اعلام گردید  برای مطلع شدن قوانین صادراتی محصولات زیتون وتسهیل در این امور نشست بعدی با حضور کارشناسان در کشور روسیه برگزار گردد
 

اخبار و اطلاعیه ها

نگاهی کوتاه بر درخت زیتون

زیتون که در زبان انگلیسی آن را با نام Olive  می شناسند 20 گونه متفاوت دارد و از درختان کوچکی از خانواده زیتونیان حاصل می شود.  زیتون از تیره گیاهان گلدار است. درخت زیتون همیشه سبز است و عمر زیادی دارد و می توان آن را دارای عمر جاویدان هم دانست زیرا با از بین رفتن ریشه آن، دوباره توسط پاجوش ها احیا می شود.

 

آب و هوای مناسب درخت زیتون:

درخت زیتون سازگاری خوبی با اقلیم های مدیترانه ای و شبه مدیترانه ای دارد. بهترین رشد درخت زیتون در مناطقی است که زمستان های معتدل و تابستان های گرم و خشک و طولانی دارند. گیاهان جوان تر زیتون تحمل کمتری نسبت به سرما و یخبندان دارند این درختان دمای منهای 9 درجه  را می توانند تحمل کنند که این میزان برای درختان بالغ منهای 12 درجه است.

 

خاک درخت زیتون:

خاک مناسب زیتون، خاک های قلیایی هستند. خاک های لومی شنی هم می توانند شرایط خوبی را برای رشد مطلوب زیتون فراهم کنند. عمیق بودن خاک هم تاثیر مثبتی بر رشد زیتون دارد.  زیتون به شوری خاک مقاومت متعادلی دارد (3 گرم در هر لیتر را تحمل می کند)

 

هرس و آبیاری درخت زیتون:

در چهار سال نخست شاخه های جانبی که اندازه ای کمتر از 90 سانتی متر دارند باید هرس شوند.  خاک مرطوب نگهداری می شود اما آبیاری بیش از حد می تواند به درخت آسیب برساند. درختان بالغ تحمل خشکی را دارند اما درختان جوانتر به آب و نور کافی نیاز دارند.

 

ازدیاد و تکثیر درخت زیتون:

خوابانیدن شاخه، پیوند زدن و قلمه زدن از جمله راه های تکثیر زیتون می باشند.

پیوند زدن زیتون مستلزم وجود نهال های بذری به عنوان پایه هستند، به این دلیل نوک هسته های زیتون را توسط جکش می شکنند تا آب و اکسیژن وارد بذر گردد. هسته ها پایان خرداد (در هوای آزاد) کاشته می شوند. بذر ها در شرایط گلخانه جوانه می زنند و در سال  بعد در فصل بهار به خزانه منتقل می شوند.  در سومین سال، با روش شکمی یا لوله ای این نهال ها که به اندازه کافی رشد کرده اند را پیوند می زنند.

روش مرسوم تری که برای ازدیاد زیتون استفاده می شود قلمه است. برای قلمه زدن، قلمه هایی با اندازه (قطر) 2-3 سانتی متر و طول 30-35 سانتی متر از شاخه های زیتون تهیه می کنند و در محل اصلی به طور مستقیم می کارند.

 

کاشت زیتون در خانه

کسانی که می خواهند زیتون را در خانه و آپارتمان خود داشته باشند، بایستی یک بالکن مناسب را برای این منظور آماده کنند. گلدان زیتون باید در محلی قرار گیرد که آفتابگیر باشد. برای کاشت زیتون در گلدان نیازی به زهکشی خاک و ریختن ماسه نیست  کافیست مقداری از خاک معمولی در گلدان ریخته شود. کود دهی وقتی لازم است که درخت شروع به رشد کرده باشد.

 

آفات و بیماری ها

گره زیتون: این بیماری علاوه بر زیتون شانکر درختان زبان گنجشک نیز هست، از علائم آن می توان به گالهایی که عمدتا در تمامی بافت ها و بخشهای گیاه از جمله دمبرگ ها و پهنک های برگ یافت می شوند اشاره کرد. این آفت ابتدا باعث فرو رفتگی می شود بعد از آن در فصل رشد درخت این فرو رفتگی ها تبدیل به گره و گال می شوند.  این گره ها به خاطر هیرپلازی ساقه های جوان یا نقاط رشد و قسمت های قطع شده ایجاد می شوند.

 

روش مبارزه :

برای کنترل گره زیتون باید درخت را برای نابود کردن اینوکولوم یا گره های روی درخت هرس کرد. همچنین بایستی در طول و قبل از فصل بارندگی با باکتری کش های مسی از درخت محافظت کرد. تنها ماده ای که میتواند گرزه زیتون را از آلوده شدن  محافظت کند. مدت زمان محافظت ترکیبات مسی کم است پس باید از آن به مدت مکرر استفاده کنید.

بررسی خواص و فواید زیتون برای سلامت بدن و درمان بیماری ها

بررسی خواص و فواید زیتون برای سلامت بدن و درمان بیماری ها

زیتون یکی از میوه های شناخته شده و مفید برای سلامتی است. با این حال، بیشتر مردم با فواید سلامتی زیتون های سبز آشنا هستند اما بیشتر آن ها هیچ نظری در مورد وجود زیتون های سیاه ندارند. اما آیا می دانید که زیتون های سبز و هم زیتون های سیاه از یک نوع هستند.
خواص زیتون
در این بخش از سلامت نمناک و در بحث پرطرفدار خواص خوردنی ها به خواص زیتون خواهیم پرداخت. مهم ترین سوال مطرح می شود چه چیزی زیتون ها را اینقدر متفاوت می سازد؟ خوب، همانطور که در بالا ذکر شد، زیتون های سیاه و هم زیتون های سبز از انواع مشابهی می آیند. تنها چیزی که آن ها را متفاوت می کند زمانی است که چیده می شوند زیتون های سبز قبل از رسیدن و یا خام انتخاب می شوند در حالی که زیتون های سیاه در حالی که می رسند انتخاب می شوند زیتون رسیده از رنگ سبز به سیاه تبدیل خواهد شد و به همین دلیل زیتون سیاه نامیده می شود.

واردات روغن زیتون، پومیس بزرگترین تهدید سلامت برای جامعه میباشد.

ادامه مطلب...

خطر ورشکستگی ۴۰ هزار بهره‌بردار به‌خاطر یک امضا!

ادامه مطلب...

روغن زیتون‌های وارداتی مصرف صنعتی دارند

ادامه مطلب...

تبلیغات

آدرس: ایران - استان زنجان - شهرستان طارم- شهر آب بر - مدیریت جهاد کشاورزی


تلفن : 5285-3282-024          فکس: 2492-3282-024       ایمیل: zn.olivesociety2019@gmail.com